dimarts, 5 de març del 2013

Benvinguts i benvingudes!


El Country a Catalunya ja comença a tenir una edat, no ens enganyem. :-)

I ja queda molt llunyana l'època del principi... molts de vosaltres, no l'haureu ni coneguda. I ni tant sols us n'hauran explicat res.

Una època en la que era possible situacions que a dia d'avui ens poden semblar sorprenents. Per exemple, situacions en que quatre eixelebrades demanessin a DJs de locals rockeros que de tant en tant els fessin el favor de punxar unes cintes de cassette amb música country gravada de ves a saber on. Unes cintes que per elles valien tot l'or del món i que miraven de dur-les a tot arreu per poder fer els primers passos, mai millor dit, del ball country a Catalunya.

Un escenari sense cap local temàtic encara. I, lògicament, sense cap associació d'amics del country tal com les coneixem avui en dia. Un temps en què no era possible poder escollir a quina trobada o local anaves cada cap de setmana, perquè no hi havia ni trobades ni locals.

Era una època on aquí encara no es coneixien ni els ponts, ni els restarts ni els balls seqüencials; on els balls no quadraven massa amb les mil i una cançons que se'ls buscaven, però eren balls amb els quals la diversió estava assegurada i sense els quals l'afició no hagués ni començat a quallar; on molts no feien servir encara els fulls de ball; on els balls patien unes transformacions segons qui els explicava que a dia d'avui ens podrien semblar aberrants; on Internet tot just començava a treure el nas com a fenomen de masses... però una època que va ser molt bonica i entranyable. Una època que com totes també va tenir les seves disputes, no siguem ingenus; però al mateix temps, una època que estic segur que els més veterans i veteranes ens neguem a deixar que es perdi en l'oblit.

Una època amb concerts que avui en dia semblaria impossible reproduir al nostre país: Garth Brooks, The Mavericks, Dwight Yoakam (fent de teloner en un concert d'un cantant mediàtic que ara no recordo), Flaco Jiménez,... Més tard ja van venir altres mites, però ja dins de locals com el Jambalaya del Masnou (BR5-49, Dale Watson,...)

Molt bé, molt bé. I per quins set sous us expliquem això? Després de fer els 10 anys comencem a fer-nos vells i necessitem explicar batalletes? Doncs potser sí, però no és aquesta la idea. :-)

Des de Countrycat volem empènyer a tothom qui vulgui per a començar un projecte de recuperació de la "memòria històrica" del country a Catalunya. Volem aportar el nostre gra de sorra per aglutinar tot el material possible i documentar tota una època de les nostres vides.

Ara i aquí fem una crida perquè tots/es aquells de vosaltres que conserveu cintes d'aquella època "prèvia a Youtube" (super 8, cintes de vídeos, etc. en qualsevol format), ens les pugueu fer arribar d'alguna manera (venint-les a recollir a casa vostra, enviant-nos-les per correu, quedant un dia a qualsevol lloc que us vagi bé...) per tal de documentar i conservar en format digital tot aquest material.

Demanem enregistraments de qualsevol acte relacionat amb el món del country: concerts, sortides d’amics, concursos, balls explicats, vídeos on es vegin els locals de l’època, festivals (Platja d’Aro, Mr. Banjo,...),...

Treballarem per passar totes les imatges en format digital i pensarem la millora manera de donar-los a conèixer perquè tothom en pugui gaudir. En funció del material que puguem recopilar, qui sap si li podem acabar donant una estructura de documental, complementant-lo amb entrevistes als protagonistes. En fi, les ganes hi són! Els mitjans, justets, però mirarem de fer servir l'enginy perquè no es noti! Només ens falta la vostra ajuda per aconseguir el material.

Si voleu col·laborar en aquest projecte podeu contactar amb nosaltres al mail habitual: countrycat@gmail.com

També us animem a col·laborar encara que no tingueu imatges però en canvi tingueu coneixements en edició de vídeo o elaboració de documentals (periodistes, càmeres, equips de gravació,...).

Ens agradaria que fos un projecte de tothom. Perquè sense l'ajuda de tots i totes no serà possible tirar-ho endavant. I perquè entre tots ho podem fer realitat i aconseguir transmetre els qui vindran després de nosaltres com va començar tot...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada